Kurssit

Basic EANx Diver

päivä

Kurssilla opetellaan happirikastetun ilman käyttöä suoranoususukelluksilla.

Advanced Nitrox Diver

päivää

Kurssi sisältää yhden harjoitussukelluksen ja neljä avovesisukellusta, joista kaksi tehdään n. 30 m syvyyteen. Kurssilla harjoitellaan sukellusten suunnittelua, tasapainottamista, potkutekniikoita, dekompressiosäiliön käsittelyä, nostosäkin käyttöä ja sukellustiimissä toimimista. Kurssilla käytetään nitroxseoksia sekä pohjakaasuna (EAN21 – EAN36) että dekokaasuna (EAN50 – O2, max PPO2 1,5). Kurssin läpäistyäsi sinulla on valmiudet sukeltaa 40 metriin asti yhtä dekokaasua käyttäen.

Advanced Recreational Trimix Diver

päivää

Kurssi seuraa muuten Advanced EANx-kurssin sisältöä lukuun ottamatta pohjakaasua, joka on vähintään kahdella avovesisukelluksella heliumpohjainen kaasuseos. Kurssin läpäistyäsi sinulla on valmiudet sukeltaa 45 metriin asti yhtä dekokaasua käyttäen.

Normoxic Trimix Diver

päivää

Kurssi on ensimmäinen IANTD:n tekniikkasukelluskurssi. Kurssin teoriaosuus on yllämainittuja laajempi, ja kattaa kaikki sukeltamisessa käytettävät kaasut, kaasufysiologian, yleisimmät käytetyt dekomallit. Kurssin läpäistyäsi sinulla on valmiudet sukeltaa 60 metriin asti maksimissaan kahta dekokaasua käyttäen.

Cavern Diver

päivää

Cavern- eli onkalokurssilla sukelletaan luolassa niin että päivänvalo on koko ajan näkyvillä. Kurssilla harjoitellaan sukellusten suunnittelua, tasapainottamista, potkutekniikoita, narukelan käsittelyä. Kurssi sisältää harjoitussukelluksen ja neljä onkalosukellusta. Suosittu kurssipaikka on Kaatialan louhos Kuortaneella.

Intro to Cave

päivää

Tämä on ensimmäinen varsinainen luolakurssi, jolla myös harjoitellaan useampia luolasukellustekniikoita. Sukellukset ovat rajoitettu 1/6 kaasusääntöön. Kurssilla ei tehdä dekompressiosukelluksia. Kurssilla sukelletaan päänarulla, eli jumppeja ei tehdä eikä ahtaumien läpi sukelleta. Kurssiin kuuluu 4-6 sukellusta.

Mine Diver

päivää

Tämä kurssi on tarkoitettu jo kokeneille tekniikkasukeltajille, jotka haluavat sukeltaa turvallisesti kaivoksissa. On tärkeää että oppilaat hallitsevat tuplapulloilla sukeltamisen ja tasapainottamisen kurssille tullessaan. Kurssilla harjoitellaan useampia luolasukellustekniikoita. Kurssilla sukelletaan päänarulla, mutta jumppeja voidaan tehdä rajoitetusti. Kurssiin kuuluu vähintään 4-6 sukellusta.

Technical Cave Diver

päivää

Kurssi on kokeneille tekniikkasukeltajille tarkoitettu tiivis luolakoulutusohjelma. Kurssi kattaa luolasukeltamisessa tarvittavat taidot ja tekniikat. Kurssiin kuuluu 12 sukellusta. Kurssin teoria ja avovesisukellus voidaan suorittaa Suomessa ja luolasukellukset Ranskassa Lotin maakunnassa.

Cave DPV

päivää

Kurssi on tarkoitettu koulutetuille luolasukeltajille, jotka haluavat käyttää skootteria luolaolosuhteissa. Kurssiin kuuluu vähintään 4 sukellusta. Kurssilla harjoitellaan eri hinaustapoja ja kaasunjakotapoja hätätilanteissa sekä opetellaan oikea tapa ajaa skootterilla. Tämän lisäksi käydään läpi skoottereiden rakenne, huolto sekä käsittely

Multistage

päivää

Kurssi on tarkoitettu koulutetuille luolasukeltajille, jotka haluavat käyttää useampaa stagepulloa luolasukelluksella päästäkseen pidemmälle luolassa. Kurssiin kuuluu vähintään 4 sukellusta ja sen aikana opetellaan vähintään kahden stagen käyttö.

OW DPV

päivää

Avovesiskootterikurssiin kuuluu vähintään 4 sukellusta. Kurssilla harjoitellaan eri hinaustapoja ja kaasunjakotapoja hätätilanteissa sekä opetellaan oikea tapa ajaa skootterilla. Tämän lisäksi käydään läpi skoottereiden rakenne, huolto sekä käsittely.

OW Sidemount

päivää

Sidemount-kurssi avovedessä sopii sukeltajille, jotka haluavat kokeilla sidemount-varustusta tai haluavat käyttää sidemount-varustusta rebreathersukeltamisessa bailout-vaihtoehtona. Kyseistä sukellustapaa voi myös käyttää kohteissa joissa ei ole saatavilla tuplapulloja. Tuplien sijaan voi silloin käyttää kahta erillistä kaasusäiliötä kyljillä.